Ismertebb “tanítók” böszmeségei

Megnéztem barátom unszolására ( Végh Zoltán Tonuzoba) Eckhart Tolle-tól A jelenlét művészete című előadást, mind a 6 részt. Ez kicsit több mint 8 óra. Mindjárt az elején jegyezném meg, hogy szegény Eckhard már benne van abban a hibába, amit szinte minden “tanító” elkövet. Elhiszi, hogy a bölcsességnek köze van a hithez és Indiához is. Az előadás kezdetén már összeteszi két kezét a mellkasa előtt közel magához és úgy hajol előre kicsit ülve, ahogy az szokás pld Indiába.  Önálló elképzelést vártam, sallangoktól mentes őszinte beszédet, modoroskodás és egyéb hatásvadász külsőségek nélkül. Ennek ellenére megnéztem, mert hiteles csak így lehetek. A jelenlét művészete egy olyan dolog, ami ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, a jelen pillanatba csak magadra és adott tevékenységedre való összpontosítás, nem törődve az előzménnyel és a következménnyel, sem a környezeteddel az adott pillanatban. Ez egy olyan tudatos összpontosítás, ami nélkül éli le sok sok ember az életét. Nem bírálom őket, inkább azt mondom, ez egy érdekes dolog és érdekes érzés. Ennek az érzésnek és figyelemnek a fenntartása kezdetben koncentrációt igényel. Attól ám mindenkit óvnék, hogy ebbe többet lásson bele mint ami. Megismeri valaki ezt, megtanulja, kipróbálja és esetleg időszakosan gyakorolja. Minden egyéb e téren történő ilyen tevékenység nem csak felesleges, hanem mondhatni hátráltató. Értelmetlen az ilyen érzés és figyelem huzamosabb ideig tartó rendszeres fenntartása, nyomos ok nélkül, márpedig nyomos ok nem létezhet ha sem a múlt sem a jövő  nem számít, ide értve az éppeni körülöttünk lévő dolgokat is. Röviden ez egy olyan dolog amit kevesen tudnak hogy van, még kevesebben használnak és szinte senki nem gondolkodik el rajta, hogy az érdekességen felül ezzel foglalkozni felesleges. Ezért is írtam ezt le. Gondoljunk csak bele, milyen értelmes tevékenység az, amiben nem játszik szerepet a múlt, azaz a megélt tapasztalatunk, nem játszik szerepet a tervezése a jövőnek azaz a körültekintő alapos, tudatos életvitel és ugyan csak nem számít a jelenlegi minket körülvevő körülmények sora sem, akár támogató akár hátráltató is az.

Mindenkinek ajánlom a filmet ami feliratos, megtekintésre és ha már tudja mi is az a jelenlét művészete, egy tapasztalattal többet tudva éli tovább az életét. Így ismét bebizonyosodott az az állításom miszerint, nem a tudás gyakorlása a cél és nem az az érdem, hanem annak birtoklása és megfelelő időben, kellő mértékben jóra fordított használata a tiszteletre méltó.

ÉS ISMÉT EGY ÚJABB EGET RENGETŐ BAROMSÁG, EGY MÁSIK ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLET AZ EMBERISÉG ELLEN. 🙂

EZÉRT NEM ENGEDIK A RÁK GYÓGYÍTÁSÁT

Közel kétmillió amerikai állampolgárt diagnosztizálnak rákkal évente az Államokban. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik embert élete során rákkal diagnosztizálnak, az utóbbi század technikai fejlődése ellenére.

A nyugati orvoslás még mindig nem talált megfelelő gyógymódot a rákra, ami világméretű járvánnyá nőtte ki magát, megdöbbentő méreteket öltve. A statisztikák önmagukért beszélnek:

  • az 1900-as évek elején minden 20-ik embernél állapítottak meg rákos betegséget.
  • az 1940-es években minden 16-ik embernél
  • az 1970-es években minden 10-iknél
  • manapság minden 3-ik betegnél állapítanak meg rákot.

Az elhalálozási arány egyre csökken, azonban a rák továbbra is egyre gyakoribb. Hogy miért?Egyszerű a válasz: a hatalmas gyógyszercégek legnagyobb bevételét a rák elleni kezelés biztosítja, éppen ezért elképzelhetetlen nagy összegek forognak kockán amennyiben valóban sikerül gyógymódot találni a rákos elváltozásra. Egyelőre nagyon hatékonyan sikerül elhallgattatni azokat az egyéneket, akik egy lépéssel közelebb kerülnek a végleges megoldás fele.

A RÁK-GÉP

Kérem, értsék meg: a rák nagyon jó üzlet. Ugyan csillagászati összegeket költenek a megelőzési stratégiákra, mint például táplálkozási útmutatók, testmozgás és elhízás következményeinek oktatása és prevenciója. Azonban a pénz ömlik a kezelésekből, eltörpülve mellette a megelőzés illetve a gyógyítás.

Miért is vágnák le az aranytojást tojó ludat? Amíg a jól olajozott rák-gép működik, hatalmas összegek folynak be a gyógyszeres kezelésekből, sugárterápiákból, sebészi eljárásokból. Egy átlagos rákos beteg közel 50.000 dollárt költ a rák elleni harcára. A kemoterápiás szerek a legdrágábbak világszerte: a legtöbb 3.000-7.000 dollárba kerül havonta.

Ha ez az iparág lehetővé tenné a gyógyulást, akkor a betegektől befolyó összegek nagymértékben csökkennének, sok cég bukásához vezetnének. Éppen ezért fontosabb a beteg életben tartása, nem pedig a gyógyítása, így kénytelen visszajárni kezelésekre a gyógyulás reményében.

NE MERJ BÁRKIT IS MEGGYÓGYÍTANI!

Annak ellenére, hogy hatalmas összegeket ölnek a rákkutatásba, 3 rákos betegből 2 a standard kezelés hatására 5 éven belül meghal. Ez nem is olyan meglepő, ha tudjuk, hogy 3 rák elleni szerből 2 önmagában is rákkeltő. Ezért van az, hogy a kemoterápiában részesülő 20 emberből csak 1 esetén figyelhető meg javulás.

Az utóbbi száz évben egyre több természetes gyógymódot fejlesztenek ki, nemcsak az Államokban, de mindenhol a rák kezelésére, amelyek valóban hatékonyak tudnak lenni.

Minden nagyszerű kezdeményezést hevesen elhallgattattak, szőnyeg alá tolta az orvosi monopólium, az orvosokat, kutatókat megtámadták és börtönbe zárták, bevonták a praktizálási engedélyüket is.

Az orvosi monopólium megőrzése érdekében minden életképes természetes kezelést masszív ellenállással fogad az orvostudomány és a gyógyszeripar. Semmilyen olyan természetes szert nem akarnak a gyógyszercégek terjeszteni, amire nem tudnak szabadalmi engedélyt kérni, vagyis nem lesz bevételi forrás. Egyre szélsőségesebb intézkedéseket eszközölnek a cégek annak érdekében, hogy a természetes szerek nem jussanak el a fogyasztókhoz.

A gyógyszercégek egyesülete ellenőrzi az összes versenyképes kezelést illetve gyógymódot, amivel az ő kezükben van az engedélyezés is. Magyarul, ha egy szer valóban hatásos, azt mihamarabb el kell tüntetni a piacról.

ITT MEG A VÉLEMÉNYEM:

Ez hülyeség, évek óta ez az összeesküvés elmélet terjed, de senki nem tudja a választ arra, hogy ha megkérdezem, ha ez a gépezet abból él, hogy emberek daganatos betegek és kezeltetik magukat, majd meghalnak, akkor miért lett már,  ezer meg egy betegség gyógyítható mára? pld pestis, rubeola,skarlát, mumsz, szinte az összes gyerekbetegség és egyéb sorolhatnám még, ez is mind ilyen volt, mindenkit elvihetett volna és volt akit vitt is, és mindenkit lehetett volna vele kezelni sokáig aztán meghal. Ezt is a gyógyszeripar tette gyógyíthatóvá. Ezt sem titkolták el. Valamint csak matek, ha egy ember rákos lesz és kezelik és meghal az egy rövid időre lesz pénz a “szervezetenek”, pont amíg kezelik, de ha azt mondom, nem leszel rákos ha ezt szeded minden nap, akkor az minden embert érint kiskorától és hosszú ideig, akár élete végéig. Melyik a nagyobb üzlet? természetesen a mindenki szedje, amíg él ezt a pirulát és nem lesz rákos! De mivel ilyen nincs, mert ugye a rák nem gyógyítható, így nem lehet megígérni, hogy ha ezt vagy azt szeded,  vagy teszed,  nem leszel soha rákos. Ezért baromság ez az egész elmélet! Persze jó hinni, hogy hülyének néztek minket, de mi nem vagyunk azok rájöttünk. Persze valójában, semmire sem jöttünk rá, képzelgünk, hogy okosabbnak látszódjunk. Halál röhej.